Bel: +31 (0)343-416484 of e-mail

Gekentekende elektrische voertuigen of golfkarren kopen


Divaco Golia Minibus Elektro met kentekenGekentekend elektrisch voertuig of golfkar kopen? De elektrische voertuigen of golfkarren met een kenteken hebben een Europese typegoedkeuring. Dat betekent in de praktijk dat u er de openbare weg mee op mag, mits u in het bezit bent van het juiste rijbewijs. Het gaat om het rijbewijs AM voor een brommobiel of het rijbewijs B voor de auto. De elektrische voertuigen met kenteken mogen net als de gekentekende golfkarren rijden met een snelheid tot maximaal 45 kilometer per uur en kunnen op die manier deelnemen aan de rest van het verkeer op de openbare weg.


Bekijk direct de voertuigen met kenteken


Elektrische voertuigen met Europese typegoedkeuring


Divaco D-Line DV2-XGL Elektro met kenteken

De gekentekende elektrische voertuigen en golfkarren die u online kunt bekijken beschikken over een Europese typegoedkeuring, afgegeven door de RDW. Dat betekent dat u er zonder problemen gebruik van kunt maken op de openbare weg, net als op uw eigen terrein. U heeft de keuze uit een groot aantal modellen elektrische voertuigen met kenteken. Zoekt u een klein gekentekend elektrische golfkar voor een paar personen, wilt u gebruik maken van een groter model en vindt u het bijvoorbeeld van belang dat er een cabine op aanwezig is? Blader door ons aanbod aan elektrische voertuigen en golfkarren met kenteken, zodat u op uw gemak uw keuze kunt maken.Elektrische voertuigen en golfkarren voor personen en goederen


Divaco D-Line DV-4GL Elektro met kenteken

Er zijn gekentekende elektrische golfkarren beschikbaar voor personenvervoer, net als elektrische voertuigen voor het goederentransport. Wilt u een groot aantal materialen verplaatsen en dient u daarmee ook over de openbare weg te rijden? Gaat het u om het vervoer van personen van de ene naar de andere locatie waarbij u gebruik maakt van de openbare weg? In de beide gevallen zijn er elektrische voertuigen met kenteken beschikbaar, waar u online een keuze uit kunt maken.


Direct een gekentekend elektrisch voertuig of golfkar kopen of wenst u meer informatie te ontvangen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.


Gekentekende voertuigen


Veelgestelde vragen over gekentekende voertuigen

ᐅ Welk rijbewijs is nodig voor een gekentekende golfkar?

Voor een golfkar met kenteken is een AM of B rijbewijs nodig, dat hangt af van de Europese Typegoedkeuring welke van toepassing is voor de golfkar. Dit kan zijn een L6e keuring, deze kan gereden worden met een AM rijbewijs. Als de golfkar een L7e keuring gehad heeft dan moet deze met een B rijbewijs gereden worden.

ᐅ Hoe hard mag er met een golfkar met kenteken gereden worden?

Dit is afhankelijk van de Europese typegoedkeuring welke van toepassing is voor de desbetreffende golfkar of elektrovoertuig. De maximum snelheid voor de golfkar met kenteken is in de meeste gevallen 45 km/uur, sneller is niet mogelijk. De meeste golfkarren zonder kenteken rijden niet harder dan 25 km/uur.

ᐅ Wat kost een golfkar met kenteken?

Er zijn verschillende modellen golfkarren en elektrovoertuigen met kenteken, over het algemeen ligt de basisprijs tussen de € 10.000 en € 15.000. Voor deze prijs worden verschillende golfkarren aangeboden welke dan nog van opties en accessoires voorzien kunnen worden.

ᐅ Kan een gewone golfkar ook een kenteken krijgen?

Voor een golfkar met kenteken heeft de fabrikant een Europese typegoedkeuring gekregen. Hiervoor zijn verschillende aanpassingen af fabriek nodig. Zo worden er onder andere speciale eisen aan verlichting, gordels en deuren gesteld. Het is dus niet mogelijk om een gewone golfkar zo maar van een kenteken te voorzien.

Onze voertuigspecialist:
Chat